دسته بندی محصولات
سبد خرید شما

فشار سنج

اندازه گیری فشار خون ، برای چک کردن بالا یا پاین بودن فشار خون بسیار ضروری است ، چنان چه بالا یا پایین بودن فشار موجب بروز انواع بیماری های مختلفی میشود.
فشار خون بالا یا پر فشاری که به آن پرفشاری شریانی نیز میگویند که بیماری مزمن ای است که فشار خون در شریان ها به شدت در جریان اند که سبب میشود و قلب نیز برای حفظ جریان گردش خون در رگ ها با فشار بیشتر از حالت طبیعی پمپاژ میکند.
فشار خون وابسته به دو مقیاس (سیستولی و دیاستولی) که وابسته بین ماهیچه و ضربان های قلب است میباشد. سیستولی همان انقباض ماهیچه ی قلب بوده و دیاستول حالت انبساط ماهیچه قلب میباشد.
بیشتر افراد به بیماری فشارخون مبتلا هستند اما متوجه این موضوع نمیشوند و ممکن است به صورت خیلی اتفاقی و تصادفی از بیماری فشارخونشان پی ببرند.
فشارخون به طور کلی به دو دسته ی فشارخون ثانویه و فشار خون اولیه تقسیم میشود. که بیشتر افراد ، یه چیزی حدود 90 تا 95 درصد به فشارخون اولیه مبتلا هستند ، فشارخون اولیه به این معنا میباشد که هیچ دلیل مشخص پزشکی ای برای اثبات وجود بیماری ندارد. درصد مابقی مردم که مبتلا به فشارخون ثانویه هستند ، شرایط تاثیر گذاری همچون کلیه ها،شریان ها،قلب و یا دستگاه غده درون ریز سبب ایجاد فشار خون ثانویه میشوند.
پرفشاری بیماری خطرناکی است که اگر تحت کنترل نباشد سبب مرگ میشود. پرفشاری مسبب سکته مغزی ، سکته قلبی ، نارسایی قلبی ، آنوریسم های شریانی و همچنین بیماری های شریانی در بوجود آمدن بیماری های کلیوی مزمن مسبب است.
دو عامل رژیم غذایی نامناسب و تغییر روش زندگی در افزایش فشار خون نیز تاثیر میگذارند.
بیماری فشار خون بالا کم پیش می آید که علائمی از خود نشان دهند و بیشتر در آزمایشات و به طور اتفاقی در طول درمان ها و آزمایشات دیگر خود را نشان میدهد. اما برخی از افراد دارای علائمی همچون سردرد (پشت سر در صبح هنگام) ، احساس سبکی سر ، حالت تهوع ، وزوز گوش (همهمه مانند و یا صوت کشیدن) ، تاری دید و همچنین غش کردن میباشند.
فشارخون بالا یکی از مهمترین عامل قابل پیشگیری مرگ زودرس میباشد.
فشار خون بالا دارای علت های مختلفی میباشد که برخی از آن ها عبارت هستند از:

  • استرس بیش از حد 
  • چاقی و اضافه وزن 
  • سیگار کشیدن 
  • مصرف الکل 
  • کم تحرکی و عدم فعالیت کافی 
  • استفاده بیش از حد از نمک و مواد شور
  • رژیم غذایی نامناسب

همچنین دستگاه فشارسنج دستگاهی پزشکی برای اندازه گیری فشار خون در انواع مختلف در بازار موجود است.
تنظیم و اندازه گیری مداوم فشار خون چه برای افراد عادی و چه بیمارانی که از مشکلات فشار خون رنج میبرند امری بسیار مهم و ضروری است. برای اینکار علم به کمک انسان ها آمده و دستگاههایی را تحت عنوان فشارسنج برای مصرف خانگی و درمانی عرضه کرده است.
دستگاه های فشارخون انواع مختلفی دارند که معروف ترین آن ها جیوه ای ، عقربه ای و دیجیتال میباشد.

  • فشار سنج جیوه ای: این فشار سنج دارای استاندارد مهم و بالایی در اندازه گیری فشارخون میباشد. در ساختار این فاشرسنج ها یک ستون شیشه ای که درون آن مایع جیوه (مانند تب سنج) قرار گرفته است میباشد که در دو طرف آن اعدادی وجود دارند که برای بررسی اندازه فشارخون باید به آن ها توجه کرد. این فشارسنج ها خیلی به ندرت دچار اشتباه در اندازه گیری فشار خون میشوند ، اما با این حال در حال حاضر به دلیل سمی بودن ماده جیوه برای محیط ، استفاده از آن رو به کاهش است.
     
  • فشارسنج عقربه ای : نوع دیگر فشار سنج ، فشارسنج عقربه ای میباشد که دارای فنراست و با استفاده از فشار هوا وارد شده عقربه ای برروی صفه ای مدرج حرکت میکند و اعداد برروی این صفحه هر یک نشان دهنده ی یک میلی متر جیوه هستند.
    فشارسنج های عقربه ای ارزان تر بوده و همچنین حمل آن نسبت بو نوع جیوه ای راحت تر بوده.
     
  • فشار سنج دیجیتال: فشارسنج های دیجیتال معمولا در دو دسته ی بازویی و یا مچی قرار میگیرند که از نظر دقت بالا نوع بازویی این فشارسنج بهتر است. فشارسنج های دیجیتال بیشتر برای مصارف خانگی مناسبتر میباشند زیرا که استفاده از این فشارسنج ها آسان تر از فشارسنج های جیوه ای و فشارسنج های عقربه ای میباشند. فشارسنج های دیجیتالی خیلی به ندرت و گاهی دچار محاسبات در فشار خون میشود و ترجیح بر این است که از نوع جیوه ای استفاده شود.
نمايش 1 تا 12 از 95 (8 صفحه)
نام
ایمیل
موبایل
توضیحات